Suplementi u ishrani

Suplementi u ishrani

Biljka noni, vrednost nonija kao suplementa u jačanju zdravlja. Zdravi prirodni sokovi, zdravi čajevi, suplementi i dodaci ishrani.

Suplementi u ishrani RSS Feed
 
 
 
 

Ge 132 – organski germanijum

Objavljeno od strane admin dana December 19, 2009

Iako možda mislite da je Ge 132 germanium moćan antioksidans, što on jeste nema sumnje u to, treba naglasiti odmah na početku ovog članka određene bitne činjenice. Pre svega treba da znamo da je germanijum hemijski element i po tome je najpoznatiji. Kao hemijski element Ge je polumetal i u tom obliku on nije koristan za organizam. Ne samo to već može da bude i štetan. Elementalni germanijum ili germanium koji se ne nalazi u organskom obliku je toksičan za naš organizam. Zato je veoma bitno znati poreklo i sastav dijetetskih suplemenata koji se unose u organizam a imaju veze sa ovim elementom.

Ono što zovemo Germanium Ge 132 je organska forma germanijuma. Njegova biološka vrednost je bila otkrivena od strane japanskog eksperta Dr Kazuhiko 1967 godine. Kroz godine mukotrpnog istraživanja ovaj naučnik je potvrdio da Ge 132 ima pozitivnu biološku funkciju i medicinsku vrednost ali takođe i da je praktično bezopasan po organizam. Organski germanijum se zove Ge sesquioxide. Na  ovom linku možete naći veoma opsežnu diskusiju o potencijalnim problemima vezanim za štetnost ili korisnost organskog obilka Ge. Karakteristika organskog oblika Ge su veze između germanijuma i ugljenika i one ga čine pogodnim za organizam. To je važna razlika u odnosu na njegovu neorgansku formu, koja na primer sadrži veze Ge i kiseonika – tj. sadrži germanijum dioksid.

Germanium je element u tragovima i kao takav je naravno prisutan u našem organizmu. Ali ovaj oblik funkcionalnog organskog Ge se nalazi u biljkama koje su u stanju da pretvaraju metaloidnu formu u oransko jedinjenje. Obično su to neke vrsta pečuraka, kao što je poznata japanska šitaki (šitake) pečurka (gljiva). Isto tako poznato je da su beli luk, ginseng, aloe vera i neke vrste južnoameričkih biljaka za spravljanje tonika prirodni izvori bogati Ge 132 što je jedina forma korisna po zdravlje.

Različiti delovi sveta pate od nedostatka germanijuma u zemljištu, što kao posledicu ima nedostatak Ge 132 organskog germanijuma u biljkama i konačno u životinjama i čoveku, pogotovo u starijem uzrastu. Mladi organizmi imaju mehanizme kompenzacije za ovaj esencijalan nutritient, ali kako se približavamo starijem dobu, opšte zdravlje biva ugroženo lošom ishranom i hranom koja sadrži veoma malo Ge.

Aktivnost organskog Ge 132

Organska forma germanijuma se danas smatra bitnim otkrićem u nutritivnoj terapiji malignih bolesti. Takođe, ovaj dodatak ishrani se smatra moćnim antioksidansom. Antioksidansi u ishrani su one supstance koje su u stanju da oslobode i prebace elektrone slobodnim radikalima u našem telu. Kada se ovi elektroni prihvate od strane slobodnih radikala, oni se pasivizuju i ne stvaraju dalju štetu okolnim molekulima u tkivima. Hemijska formula Ge 132 je (GeCH2CH2COOH)2O3. Vidi se da organski Ge poseduje 3 atoma kiseonika što ga čini veoma efikasnim davaoce elektrona. Oni se spajaju sa slobodnim radikalima i oni bivaju zatim eliminisani ih iz organizma putem procesa eliminacije. Postoje istraživanja da 20-30 sati nakon unosa pilula organskog germanijuma većina Ge 132 biva eleminisana putem urina, što onda isključuje moguće propratne efekte.

Organski germanium i zdravstvena korist

Zdravstvene koristi organskog germanijuma se još uvek ispituju. I pored toga, mogu se utvrditi nekoliko značajnih oblasti gde ovaj element i dodatak ishrani može da pomogne. Na primer pobornici tvrde  da postoje indikacije da Ge 132 pomaže da se poveća dužina života, kao i da se poboljša stanje srca, nervnog sistema, mišića i imunog sistema. To je prirodan analgetik koji pospešuje oslobađanje endorfina. Osim toga što funcioniše kao antioksidant, organski germanijum povećava sposobnost korišćenja kiseonika na ćelijskom nivou. Zatim, pobornici upotrebe ovog preparata tvrde da postoje indicije da se poboljšavaju neke hronične bolesti, kao što su reumatoidni artritis, insuficijencija srca, angina pektoris, visok krvni pritisak, arterosklerozu, dijabetes, astma, Parkinsonova bolest, glaukom, katarakta, i neke druge vrste bolesti. Istraživanje publikovano u časopisu Journal of Interferon Research, dovodi u vezu organski germanijum sa normalnim funkcionisanjem T i B limfocita zbog toga što on stimuliše direktnu proizvodnju interferona koji se smatraju jaki antikancerogeni agensi. Ipak, ne može se reći da je organski Ge lek i ne postoje konkretni dokazi za to.

Takođe se tvrdi da nedostatak Ge 132 može da dovede do mnogih poremećaja. Najočigledniji slučaj, tvrde pobornici ovog preparata, se odnosi na slabljenje imuniteta što može da dovede do pojave mnogih bolesti, pa čak i do malignih oboljenja. Nedostatak germanijuma može da se poveže sa nekim kardiovaskularnim bolestima, sa poremećajima u ravnoteži nervnog sistema, ili u funkcionisanju endokrinog sistema.

Da li je Ge 132 sesquioxide siguran za upotrebu od strane čoveka?

Već decenijama se diskutuje naširoko i naveliko o sigurnosti i/ili o mogućoj štetnosti po zdravlje germanijuma kao prirodnog dodatka i suplementa ishrani. Izgleda da je veći deo kontraverze oko štetnog delovanja germanijuma potiče iz nepažnje i nerazumevanja šta organski Ge predstavlja. Istina je da u svojoj čistoj organskoj formi, Ge 132 nije nikada prouzrokova štetu ili imao sporedne nuspojave.

Razna istraživanja su donela mnoštvo informacija o sigurnosti i efikasnosti čistog organskog germanijuma, posebno u vidu potpore za imuni sistem i telesne funkcije. Ali, pobornici upotrebe Ge 132 tvrde da je važno da vodite računa da nabavljavate ovaj dodatak ishrane od POUZDANOG i SIGURNOG izvora.

Kako treba konzumirati organski Ge 132?

Najbolji način su kapsule. Obično se preporučuje 1-3 kapsule (100-300 mg) dnevno, ali da biste znali koja je vaša doza i da li je uopšte vama potreban ovaj suplement NEOPHODNO je da se prethodno konsultujete sa svojim lekarom.

Na kraju treba istaći da ovim člankom mi ni u kom slučaju ne tvrdimo da je germanijum lek protiv malignih bolesti ili garancija da će konzumiranjem doći do poboljšanja zdravstvenog stanja. Za sada još uvek ne postoje zvanične potvrde o korisnosti ovog dodatka ishrani. Takođe treba imati u vidu da u Americi, organski germanijum Ge 132 nije potvrđen od strane FDA -američke agencije za hranu i lekove.

Šta lekari kažu o organskom germanijumu?

I na kraju Važno! Pročitajte sledeći članak u najnovijem blicu gde se prema stručnom mišljenju lekara tvrdi da se kod organskog Ge 132 radi o najobičnijoj prevari.

Kakva su vaša iskustva sa ogranskim germanijumom?

Vaš komentar je dobrodošao:


Postojeći komentari

danko nikolić /30.12.2009

Oduševljen sam. nameravam da nabavim i isprobam na sebi.(Imam 65godina i relativno sam zdrav, mali mi je pritisak, loišu cirkulaciju i glaukom mi je “pojeo desno oko”). Treba biti hrabar, ko ne učestvuje i ne dobija.

branko /07.01.2010

Da li kombinacija Ge+tokoferol daje još bolje efekte

gordna j rucic /09.01.2010

extra i stvarno suuuuuuuuuper samo sa 1 tbl dnevno sigurni ste od mnogo cega kakav virus iliti grip sta to bejase….. narode uzmite zdravlje u svoje ruke i koristite germanijum, a ako i malkice volite sebe same a ne plasite se samo od raznih virusa, normalno vestacki kreiranih, onda koristite i calivitine proizvode, npr rhodiolin, iliti mega protect 4 life, uz germanium, i vooooolecete sebe baaaaaaaas duuugo, i uz bozji blagoslov ziiiiveeeecete i zdraaavi biti…. svako dobro i sve najbolje vam zelim….. gordana iz rudarskoga i zaaagadjeeenoga bora

milka tomic /21.01.2010

Sajt Vam je najbolji.

MAKI /21.01.2010

price za malu decu….pravilna ishrana i to je to

Dr /22.01.2010

hmmm… nedavno sam cuo da je u uvezenom geramnijum Ge132 za Srbiju, pornadjeno neko otrovno jedinje. Da li je to moguce, i da li je to jos neko cuo, nije jeftin proizvod a posle te informacije prestao sam da ga pijem, ne znam sta da radim i kome da verujem…navodno ta informacija je procurela iz Komisije za kontrolu kavliteta lekova…

Dr -2 /24.01.2010

Moj deda-uja je ziveo 96 godina a da nikakav germanijum nije morao da uzima. Da nije bio postedjen stresa govori njegova biografija – u mladosti proganjan kao SKOJevac, za vreme rata ga jurile Ustase, “spas” mu je bilo zarobljenistvo u Nemackoj, kada se vratio bio zatvaran kao seljak koji nije prijavio celu letinu (cuvena uterivanja straha u Titovo doba), odgajio 4 dece, sahranio zenu (i 3 dece u medjuvremenu), docekao penziju kao seljak-zemljoradnik i sa njom ziveo do pre dve godine kada je i umro. Da li je on imao germanijum da ga leci i spasava? Man’te se budalastina. Ko ima veka ima i leka, a da bi imao oba treba da voli, postuje i veruje u sebe, da se ne truje cigaretama i mentalnim glupostima. U protivnom ni sto germanijuma nece pomoci.

menca /26.01.2010

recite mi molim vas gde moze da se pronage ovaj lek i po kojoj ceni i dali je to mlm kompanija i nacini uclanjenja

Dusica Stanisic /03.02.2010

narucila sam germanijum 132 i ocekujem da stigne,naravno uzimacu ga!

Suzana /07.02.2010

Za Dr-2

Da li smo mi Srbi zaista skloni teorijama zavere, iskreno i meni prvo padne na pamet da nam neko protura nesto ne bi li zaradio na nama. Moja baba ima 82 godine, a o stresovima da ne pricamo, prezivela je i Nemce, i cetnike i partizane, sahranila cerku, orala njivu sa volovima, vodila demonstracije protiv komunista, a sada ne moze da sedi i da ne radi nista jer joj je dosadno.

Moje skromno misljenje je da je svaki organizam prica za sebe, da treba da vodimo racuna kako zivimo, ali da je priroda u kojoj zivimo zaista toliko unistena i niko ne haje za to, kapital i samo kapital.
Mnogo sam se raspricala, hvala na prostoru:)

jelena /11.02.2010
Da li je nako koristio Ge? Dajte iskustva!!!

Deko /16.02.2010
Popzdrav Svima. Prvo da kazem da smo po prfesiji Dr Stomatolog I da uzimam ge 132 vec 3 meseca.U pocetku sam i ja bio ”skeptican” i vikao sam da je to sve prica za malu decu .Placebo efekat dok nisam se uverio i ja sam u dobrobit germanijuma . Inace imam dijbetes koji je bio proporacen sa depresivnim branoavima . Posle uzminja germanijuima mnogo se bolje osecamm
kako i da je ne bih da komentarisem neke postove o dugorocnom zivotu i zdravioj ishrani
da bi ljudi razumeli kako Germaniju deluje potrebna je ipak osnovno znaje iz Biolojije histologije Ali kako i da je Germanijum deluje ..

Predrag Nikolic /21.02.2010
Pozdrav,
Organski Germanium132 koristim vec 5 meseci i ove zime se prvi put nisam razboleo. Osecam se izvanredno. Da li je sve ovo slucajno. Ne verujem. I moji roditelji ga koriste. Moja majka ima 64 god. Imala je povisen holesterol i vec posle 2 meseca koriscenja ovog izvanrednog preparata, holesterol je u granicama normale. Toplo ga preporucujem svima radi preventive! Sve o Germaniumu132 i mehanizmu delovanja, sastavu mozete pogledati na sajtu http://www.germanium132.net Pozdrav!

Slobodan Pejic /05.03.2010
Sustina G132 jeste u organskom germanijumu, ali bitno je reci da je u kapsuli i liofilizovani maticni mlec, ajkulini proteini, zeleni caj i ekstrat kostica crvenog grozdja, svi prizanati antioksidanti. Takodje proizvod G132 ima sve potrebne dozvole nasih relevantnih organa i institucija da je bezbedan i da se moze koristiti u ljudskoj ishrani kao suplement. O ovome sam se dobro informisao pre nego je moja porodica, supruga i obe cerke pocela da ga koristi. Iskreno ga preporucujem.

Ana 85 /05.03.2010
Clanak u Blicu se odnosi na germanijum koji postiji u apotekama u kapsilama pakovanje 30 kom. to je apsolutno drugi proizvod a ne G132.

nebojša /06.03.2010
Pozdrav svima,

Preživeo sam infarkt miokarda, redovno pijem terapiju,i kad dodje do kolebanja vremenskih prilika jako teško podnosi.Čuo sam za Germanijum i već dva meseca ga uzimam. Sve što mogu reći je u superlativu. Odlično se osećam i čak večernja terapija lekova mi ne treba. Za mesec dana idem na kontrolu pa ću videti. Ali ako je suditi po mom opštem stanju ja sam OK, i preporučujem ga.

Lazar Rajic /15.03.2010

Zanima me sta je to polumetal?

Gaga /16.03.2010

Komentar koristim germanijum godinu dana  i moja krvna slika je odlična.toplo ga preporučujem. koristimo ga koleginice i ja i  nijedna od nas nije bila bolesna ove zime i njihove krvne  slike su  znatno poboljšane.pozdrav

Noni 2 /18.03.2010

Za Lazara

Germanijum u elementalnom obliku je polumetal. Organski germanijum 132 to nije, posto je organsko jedinjenje. Polumetali (ili poluprovodnici) ima fizicke osobine koje negde na pola puta izmedju osobina metala i izolatora.

Verica /27.03.2010

Smatra se najjačim prirodnim antioksidansom. Antioksidansi su oni molekuli koji lako otpuštaju tj. predaju elektron slobodnom radikalu, kome u poslednjoj orbitali nedostaje elektron. U stanjima stresa se oslobađa ogromna količina slobodnih radikala, koji nesmetano prolaze ćelijsku membranu i dolaze do jedra, gde čine veliku štetu ćeliji inicirajući njenu nekontrolisanu deobu, tj. nastanak malignih tumora. Proces nekontrolisanih deoba ćelija nastaje zbog pada koncentracije kiseonika u ćelijskom jedru.
Dr. Otto Warburg je ustanovio da ćelije raka ne mogu da metabolišu kiseonik, tj. razvijaju se samo u anaerobnim uslovima(bez prisustva kiseonika). Ovaj nemački nobelovac je ovim otkrićem potvrdio mišljenja da slobodni radikali vezujući kiseonik u jedrima ćelija direktno omogućavaju razvoj karcinoma.
Ge132 ima u svom sastavu 3 atoma kiseonika, što ga čini vrlo efikasnim davaocem elektrona, tj. antioksidansom. Spaja se sa slobodnim radikalom i izbacuje ga iz tela putem urina. Tako se 20-30h nakon uzimanja veliki deo Ge132 nalazi u urinu, što isključuje neželjene nuspojave.
sve sto zelite da saznate vise o germanijumu mozete pozvati na telefon 063……
Preparat kome se uvek vracamo, proverite i sami

Bo/11.04.2010

Interesantno, ali kako to da postoji gomila clanaka i raznoraznih pisanija na temu G 132, a da niko od autora nikada nije napisao u kojoj ga to hrani ima, nego svi pominju neke kapsule !!! Zar to nije isuvise sumnjivo ? Sve ukazuje na to da teraju ljude da kupuju G 132 u kapsulama ! Koliko li para dobijaju za reklamu ? Ako je organski, neka kazu gde ga ima !!!

Vladimir/27.04.2010

Evo odgovora zbunjenom gospodinu koji nije saznao gde se to nalazi Germanijum u prirodi, naime ima ga u belom luku ali treba pojesti dnevno 1 do 3 kg belog luka da bi se unela potrebna doza. Zaista nema mesta teorijama zavere kojima smo mi Srbi veoma cesto skloni.

Jovana/02.05.2010 …

Molim Vas ako ima neko ko je obolio od neke maligne bolesti a da koristi ovaj preparat ,da podijeli svoje iskustvo. Hvala

tanja/15.05.2010 …

posto imam reumatoidni artritis vec par godina,koristila sam ge132 vise od mjesec dana i ne da je bilo poboljsanja vec naprotiv pogorsalo se stanje pojavili su se otoci na koljenima,po stopalima a i opste stanje je bilo vrlo lose.odmah po prestanku uzimanja otoci su se povukli.

verka/14.06.2010 …

Moj suprug je operisao rak bubrega/izvađen mu je levi bubreg i pola
nadbubrežne žlezde, desni bubreg slabije radi i ima udaljene metastaze na plućima i
jetri. Nalazi se na studijskoj terapiji kancera bubrega i uz to pije 2×1 G132 svaki
dan plus EKOMER, već 5 meseci. Kancer stagnira, ali sam u dilemi da li i dalje da mu
dajem G132, kad kažu da on stvara kiseonik, a kiseonik pomaže za razvoj ćelija raka.
Jel može neko da mi to razjasni?

admin/14.06.2010 …

@Verka,

Zahvaljujem vam se na komentaru i vremenu koje ste odvojili, ali molim vas nemojte tražiti lekarske savete na ovom sajtu. Najbolje je konsultovati se sa svojim lekarom, siguran sam da on ima odgovor na ovakve dileme.  Takođe želim da se obratim svim onim čitaocima čiji komentari nisu objavljeni zbog toga što su tražili savete vezane za lečenje neke konkretne bolesti ili za upotrebu i doziranje lekova. Sajt noni.in.rs se ne bavi davanjem bilo kakvih saveta vezanih za lečenje i takvi komentari i u buduće neće moći da se objave. Možete iznositi jedino svoja lična iskustva (pozitivna ili negativna bez obzira), razmenjivati činjenice, ili linkove ka interesantnim tekstovima i novim otkrićima vezanim za temu date stranice.

verka/14.06.2010 …

Možda se nisam dobro izjasnila, ja sam u nedoumici u vezi G132 jer ni jedan lekar koji radi u KCS na Urološkoj klinici neće /ili nesme/ da pruži podtšku G132. On ga u svakom slučaju i dalje koristi, ali me interesuje da li ima neko iskustva u vezi bubrega i G132.

Mirjana/18.07.2010 …

Cula sam citala o ovom GE 132 ,i resila sam da ga pocnem uzimati uskoro, ali me starh, jer citam razlicita iskustva, zivim u nemackoj i ovde ga nema i nije dozvoljen jer kazu da je stetan, dok kog nas sam citala da ga mnogi koriste. Sta da radim, 50 god, bolesna sam, imam depresiju,paniku i strah, stalno sam umorna,glavobolje i vrtoglavice. Da li da ga pijem ili bolje ne?

Mirjana92/26.08.2010 …

Ovo sve lepo zvuči. Vecina je upoznata da vise kiseonika moze da dovede do pojave malignih celija, sto bi bila nuspojava Ge 132 da on ne izlazi iz tela putem urina. E sad, ko vam to garantuje? Ja takodje imam jako slab imunitet, mnostvo virusa koji se vremenom pojavljuju zbog pada imuniteta i verujte mi da bih ga ja prva uzela da je Ge 132 siguran u potpunosti. Takodje sam stalno pod stresom sto dodatno pogorsava moju situaciju. Medjutim, vodim se onom politikom da, da je on siguran koliko ga reklamiraju, mislim da bi ga prihvatila Amerika prva a i ostale razvijene zemlje. toliko od mene

Branka/01.09.2010 …

u mom okruzenju postoje ljudi koji koriste germ.za vreme hemoterapije i jako dobro je podnose bez slabosti organizma.ja ga preventivno koristim hvala bogu vec 2 god.sa prekidima na tri meseca i nema gripa prehlade holesterol se stabilizovao osecam vecu energiju organizma imam 61 god. i hvala bogu da ga ima.zasto mi uvek kada je nesto novo pljujemo a nismo ni probali .samo 7 certifikata bar nesto govore i ko e posetio sajam zdravlja gde je germ.bio zastitni brend sama u beogradu mnogo zna vise od mnogih koji se oglasavaju bez ikakvih negativnih iskustava.jeftiniji je od svake cigarete dnevno a za pusace je spas.bolje spreciti nego leciti

iva/16.09.2010 …

ja sam koristila ge 132 nakon hemioterapije.Imala sam maligno oboljenje non/hockin limf.Niko mi od lekara nije preporucio,uzela sam na svoju ruku kako bi mi pomogao da povratim narusen imunitet nakon terapije.Nemam lose iskustvo,obzirom da se sada dobro osecam.Nemogu da tvrdim da moze od necega da nas sacuva ali verujem da nesteti.dugo sam ga pila i opet cu.cena mu nije mala oko 4500din.ali nepitamo za cenu kada je zdravlje u pitanju.

no name/18.09.2010 …

Da li germanijum pomaze kod dece od 16 i 18 god. koji imaju alergisku astmu?

branka/5.10/2010 …

za ivu komenatar u redu cena ne postanite povlasceni kupac i cena ce vam biti 3915 k.tel.0658…

branka/5.10/2010 …

za pitanje deca posle 7/me godine mogu upotrebljavati iskustva pozitivna kod alergijskih astmi nema nus pojava unosenje kiseonika i prirodnih elemenata koje sadrze ne stete samo koriste

Zoran/23.10/2010 …

Germanium-lactat-Citrat da li je to taj FAMOZNI lek?

Zoran/24.10/2010 …

Prilikom obolevanja i naravno lečenja od kancera, potrebno je (pored mnogo toga, kao što je korišćenje zaper-aparata, tinkture crnog oraha, karanfilić, pelina itd) koristiti i organiski germanijum za podizanje imuniteta i sposobnosti belih krvnih zrnaca da “pojedu” ostaktek vaših uginulih (ako ste koritili napisano u zagradi) virusa, bakterija i metilja. Dr. Hilda Clark-”Lek za uznapredovale kancere”.

Zoran/31.10/2010 …

Nisam razumeo ovo za Germanium-lactat-Citrat ako biste bili ljubazni pojasnite malo, Naime otac mi boluje od kancera pluca i sa klinickog je otpusten kuci fakticki da umre tj.nije dobio nikakvu terapiju!!!

Zato me interesuje ovo jer mi je jedan prijtelj preporucio njega

branka/08.11/2010 …

zorzne-jako mi je zao sto sam bila odsutna i nisam videla Vase pitanjr pa ako je tata ziv a ja vam to od srca zelim dajte mu slobodno G-132 japanske proizvognje 2kom/pre dorucka i 2kom.pre rucka a ako ima gastro probleme onda u u istomterminu za vreme jela.Nije nista carobni stapic ali verujte da pomaze da se ostatak zivota kvalitetno odzivi.Imam iskustva sa svojim roditeljem.I sa istom vrstom bolesti.posle otpusta sa desetine metastaza krvavim ispljuvkom zivela je jos 8 mes.sa G-132 i nije od toga ni umrla vec od angine pektoris.Ali se nije namucila a to puno znaci za ostatak porodice

dragana/15.12/2010 …

cula sam ya G 132.Otac mi ima bradikardiju,aterosklerozu i htela bi da mu dam G132 ali nigde nisam procitala da li moye da pije,pa ako neko yna neka mi javi

koliko kosta/24.12/2010 …

koliko kosta
koliko je dovoljno dnevno da se uzima

Tonci/31.12/2010 …

Sta ovdje neki pricaju kako su im dede uje i bake zivele po 100 godina bez germanijuma. Zivjeli su i bez penicilina…ali su zato umirali od upale pluca. I zaboravljaju da je bijeli luk najvecu izvor organskog germanijuma 725 ppm…Sto znaci da su ga i stari uzimali, i to vise od nas…da ne pricam o danasnjoj hrani i zagadjenju…

fixa/21.02/2011 …

LJUDI! Ajde razmisljajte razumno na trenutak. Kao prvo mi – covek, je evoluirao u skladu sa principom prirodne selekcije, a to znaci da se od nas ne zahteva da jedemo 5 kila belog luka ili ne znam cega da bi uneli potrebnu kolicinu odredjenog elementa. Dakle, shvatite da je kljuc zdravlja zdrava, uravnotezena i redovna ishrana; a ne kapsule. Promenite nesto u vasim zivotima. Vas bre mrzi da napravite nedeljni plan ishrane i da svako jutro idete na pijacu po sveze voce i povrce, o cemu dalje da pricamo. Svi ste pod nekim stresom, a da li se iko od vas istinski potrudio da radi na sebi, eliminise ili bar ublazi stres? Znaci, ako ste relativno zdravi nisu vam uopste potrebne nikakve kapsule za jacanje imuniteta drz ne daj, sve sto vasem telu treba jeste zdrava hrana sa pijace i kuci pripremljena na adekvatan nacin. Radite na sebi da shvatite da neke stvari nisu vredne nerviranja itd. To je cela mudrost. Ali ne, vama je lakse da zivite kako zivite, a kad iskrsne problem u apoteku po kapsule. A ovima koji nisu zdravi, boluju od nekih tezih bolesti preporucujem pridrzavanje zvanicne terapije, pojacanu ishranu vocem, povrcem i semenkama, da eliminisu sve ono u ishrani i ponasanju sto ih ugrozava i da budu optimisticni, da veruju u sebe da ce uspeti da izguraju kako tako. Uoste nije tacno da vam i tada treba 5 kila belog luka.

Samo da se razumemo do kraja. Ja uopste nemam averziju prema kapsulama, cak sta vise odredjeni suplementi mogu biti spas u odredjenim situacijama (kada npr. nekom zeludac ne podnosi odredjenu hranu, pa mora da je zamenjuje u vidu kapsula i slicno). Imam protiv vaseg stava da se oslanjate na apoteke, a pri tom nista u svojim zivotima ne menjate. Vecina ljudi se lose hrani, preskacu dorucak ili im je kafa (+cigare) dorucak, hrane se po pekarama, spremaju masno, preslatko, ne jedu sveze voce i povrce..
Ajd u poslednjih nedelju dana dve se zapitajte sta ste kada koliko jeli, zbog cega ste se nervirali i da li je moralo bas tako da bude.

Sve i da su germanijum kapsule odlicne, jel vi stvarno mislite da je poenta zdravog zivota u njima i slicnim preparatima?

Radoš/08.03/2011 …

Kapsula sadrži između ostalih  uglavnom egzotičnih mirođija, 100 mg Organskog Germanijuma kako u uputstvu stoji. Može li mi sad neko reći na koji način se iz organske – žive materije koja u sebi sadrži cca 800 ppm org. germanijuma može izdvojiti čist 100 procentni organski germanijum, a da on i dalje ostane organski? Ko garantuje da se veći deo istog neće tokom prerade pod uticajem enzima, temperature ili nečeg trećeg, pretvoriti u neupotrebljivi i čak otrovni neorganski germanijum?
Ako nam ga majka priroda nudi kroz hranu u koncentraciji od 800 ppm, otkud nekome ideja da ga putem kapsule unosimo u neizmerno većoj koncentraciji? Zar ova neprirodna koncentracija ( da je stvarno u organskom obliku) neće narušiti jako osetljivu prirodnu ravnotežu  ostalih hemijskih činioca i regulatora metabolizma čoveka?

milenija/14.03/2011 …

Postovani, da li sme germanijum 132 da se koristi u toku hemioterapije?

emil/22.03/2011 …

Imam 48 g. 100 posto sam zdrav. prije pola godine na TVu sam gledao i slusao izvjesnu doktorku iz BG koja me je odusevila iuvjerila sa tvrdnjom da se uzima ujutro po jedan GE 132 za zdravlje. odmah sam ga uzeo i 6 mjeseci svako jutro mi dan pocinje sa kapsulom GE 132. da li imam razloga za zabrinutost? poz. GARI

Ivcheko/13.04/2011 …

na hirosimu i nagasaki su pale dve nuklearne bombe i oni su posle 35 godina raznoraynih oboljenja sto kancera sto ostalih bolesti dosli do leka koji se zove germanijum.sto ynaci da jedna tako pametna nacija nije sigurno stedela da bi rayvila super lek NA NAS JE BACENO OKO 18 000 projektila sa Groznim osiromasenim uranijumom a ima nas sve ukupno ko gradic u japanu sto ynaci da smo izuzetno zilava nacija i ja dajem vremena nama da ikopiramo japance do 2020 godine inace ce da nas nema kao nacije mislim da je germanijum sam pocetak u borbi protiv bolesti koje nas ocekuju u 21 veku..KO PREZIVI PRICACE UNUCIMA

nada/06.084/2011 …

molim vas kako da dodjem do germanijuma jer vlada prilicna nestasica na trzistu bar u mojoj sredini?hvala unapred :)

Radmila/05.09.2011

Celog zivota se hranim zdravo i kao vodim zdrav zivot, i celog zivota sam anemicni kilavi Radovan. Više puta u toku godine imam grip, stomacne viroze, i uopšte stalno mi nešto fali. Zivim pod velikim stresom više od decenije konstantno, sto naravno sve ovo pogorsava. Ne postoji suplement koji nisam probala i nista nije vredelo. Vakcinisala sam se protiv sezonskog gripa i imala ga tri puta te zime. A onda sam cula za Germanijum 132. Procitala sve za i protiv i resila da probam. I znate sta je bilo? Prvi put od kad znam za sebe prosla je zima sa svim epidemijama gripa i virusima razne vrste a ja se NISAM RAZBOLELA! Ni jedan dan nisam bila bolesna od kad sam pocela da pijem Germanijum. Gvozdje koje sam celog zivota pila nikako se nije zadrzavalo u mom organizmu. Vec neko vreme pijem sok od cvekle, kapi od koprive i naravno Germanijum i gvozdje mi je sa tri poraslo na dvadeset. Sto se mene tice ovo je najbolji preparat za jacanje imuniteta ili je bar na mene tako delovao.

Dušica/30.11.2013

Poštovani,
Koja je cena ovog preparata i da li se može direktno poručiti.

admin/30.11.2013

Poštovana,
Naš sajt je čisto informativne prirode i mi ne prodajemo nikakve preparate ni suplemente.


Ime

Email: (neće biti objavljen)

Web sajt (opciono)

Komentar

Ovaj tekst nije namenjen dijagnostifikovanju, lečenju ili prevenciji bilo koje bolesti. Uvek se konsultujte sa svojim lekarom pre nego što se odlučite za neki od suplemenata ili dodataka u ishrani.