Suplementi u ishrani

Suplementi u ishrani

Biljka noni, vrednost nonija kao suplementa u jačanju zdravlja. Zdravi prirodni sokovi, zdravi čajevi, suplementi i dodaci ishrani.

Suplementi u ishrani RSS Feed
 
 
 
 

Tibetanska gljiva

Objavljeno od strane admin dana February 9, 2010

U ovom tekstu ćemo govoriti o Tibetanskoj mlečnoj gljivi jer se veruje da se uz njenu pomoć može svakodnevno pripremiti ukusan i zdrav mlečni napitak koji može biti koristan suplement, tj. dodatak ishrani.

Tibetanska gljiva spada zapravo u grupu bakterijskih ćelija pod nazivom Zoogloea koje formiraju želatinaste strukture ili filmove. Zoogloea se sastoji od polisaharida, ponekad sa dodatkom nekih azotnih jedinjenja. Ove vrste bakterija mogu imati štapičastu, koralnu ili neku drugu vrstu organizacije. Od mnogih vrsta koje se sreću u prirodi, samo su se tri vrste odomaćile i one su najviše proučavane:

* “Tibikos”
* “Kombuha”
* “Tibetanska mlečna gljiva”

Ove tri vrste prave potpuno različite kulture sa svojim specifičnim osobinama i konstitucijom.

Ono što je zajedničko za sve Zoogloea je prisustvo bakterija sirćetne kiseline.

Tibetanska mlečna gljiva

U nastavku teksta ćemo govoriti o tome šta je Tibetanska gljiva, kakva je njena potencijalna važnost i eventualna dobrobit za ljudski organizam i kako se može gajiti u kućnim uslovima.

Tibetanska gljiva se sreće mnogo ređe od ostalih vrsta zoogloea. Oni koji su uspeli da je nabave mogu se smatrati srećnima jer ne samo da se smatra da je korisna, već ima i prijatan ukus koji ne može da ostavi ravnodušnim čak ni najveće gurmane.

Smatra se da je prvi put Tibetanska mlečna pečurka bila otkrivena pre oko 300 godina. Na nesreću ne postoje informacije o tome kako je pronađena.

Kao što joj samo ime govori, izvor ove gljive su određene geografke oblasti Tibeta, ali i Kavkaza gde je vekovima prenošena od generacije na generaciju.

Smatra se da kefir koji se kupuje u običnim prodavnicama nije dobiven koristeći ove originalne gljive jer bi proizvođači imali ogromne probleme kada bi koristili originalne mlečne gljive. Umesto toga oni koriste kulture kojima se lakše manipuliše i označavaju svoj proizvod kao “Kefir mild”.

Mlečni kefir se dobija od Tibetanske gljive. Biološki sastav je takav da su isti mikroorganizmi kod Tibetanskih i Kavkaskih gljiva. Međutim, često se mlečnim kefirom označava samo Kavkaska kultura iako je zbog biološke identičnosti teško potvrditi i utvrditi poreklo. Ako tražite kavkaski mlečni kefir, onda će tibetanska gljiva biti jednako dobar ekvivalent, i obratno.

Sredinom 90 godina prošlog veka je kefir postao ponovo popularan u našem društvu. Mnogi su počeli da koriste enzime za kefir iz bio šopova i prodavnica zdrave hrane. Ali oni nisu identični originalnoj kulturi Kefira. Ako se jednom dočepate originalne kulture, ona je praktično besmrtna – teoretski se može razmnožavati do u beskonačnost. U normalnim uslovima se Tibetanska gljiva udvostruči za 17 dana.

Radi se o simbiotskom organizmu čija je osnova bakterija koja proizvodi kiselo mleko, i upravo je na taj način otkrivena. To je jedinstvena kultura koja nema svoj analog ni po karakteru ni po strukturi, niti po svom delovanju na ljudski organizam. Sadrži veliku količinu korisnih bakterija i supstanci koji njen proizvod izdvajaju od ostalih proizvoda na bazi kiselog mleka.

Uticaj tibetanske gljive na čoveka

Pobornici upotrebe ove gljive tvde da ona poseduje mnogo medicinski korisnih delovanja, kao na primer kod alergija i inflamatornih bolesti. Smatra se da pomaže organizmu kod lečenja povreda, kod čireva i bolesti gastrointestinalnog trakta, gastritisa, pankreatitisa i slično.

 1. Reguliše izmenu tvari u organizmu.
 2. Leči bolesti krvnih sudova, srca, rastvara holesterol u krvnim sudovima
 3. Leči žuč, čisti žučne puteve, dvanaestopalačno crevo, rastvara žučni kamenac.
 4. Leči gušteraču, jetru i slezinu.
 5. Leči želudac, creva i deluje na nestajanje čireva.
 6. Proizvodi antibiotike i leči upaljena mesta.
 7. Reguliše krvni pritisak.
 8. Leči bolesne bubrege i kontroliše mokraćne puteve.
 9. Zaustavlja razvoj metastaza.
 10. Sprečava brzo starenje.
 11. U telu reguliše manjak energije i štiti od stresa.
 12. Sadrži vitamine potrebne za život.

Kako se pravi kefir od tibetanske gljive?

Dve velike plastične kašike gljive preliti sa 0.25 l mleka.

Nakon 24 sata promeštai drvenom ili plastičnom kašikom i procediti kroz plastičnu cetku (onu veću, ona za čaj je premala).

Činite to nežno da ne oštetite gljivu. Proceđeno mleko popijte.

Pazite da ne popijete ni delić gljive, ni delić gljive ne sme dospeti u odvod sudopere ili kanalizaciju.

Gljivu u cetki oprati pod mlazom hladne vode.

Ispranu gljivu staviti u čistu staklenu posudu, naliti mleko i promešati.

Staklenu teglu poklopiti plastičnim poklopcem i držati na sobnoj temperaturi.

Gljiva ne sme da se dodiruje prstima niti metalnim predmetima.

NE DRŽATI U FRIŽIDERU

Kura sa kefirom od tibetanske gljive?

Kefir piti 20 dana i to pre spavanja (dakle samo jednom dnevno)

Nakon jedne dvadesetodnevne kure pauzirati 10 dana.

Kuru ponoviti nekoliko puta dok ne osetite poboljšanje.

Gljiva mora uvek biti u mleku jer inače pocrni i nakon 24 sata gubi lekovitost.

Za vreme pauze od 10 dana tibetansku gljivu treba redovno svaki dan čistiti i držati u mleku. Zdrava gljiva se udvostručuje za 17 dana. Tada je podelimo i damo polovinu sledećem korisniku.

Pažnja: Držite tibetansku gljivu samo u staklenim posudama. Nemojte koristiti metal prilikom pripremanja kefira ili kod manipulacije sa gljivom. Kefir nemojte držati u frižideru duže od 2 dana.

Da li ste vi imali dodira sa Tibetanskom gljivom? Da li su vaša iskustva pozitivna ili negativna? Kakav je bio njen uticaj na zdravlje u vašem slučaju. Vaši komentari su dobrodošli.

Komentari:

Nedjeljka Mandarić /19.02.2010

Poštovani,
Imam problema s većinom gore navedenih bolesti od želuca, žući, pa do bubrega. Čitajući ovaj tekst, došla sam do ideje da i ja napravim tretman s tibetanskom gljivom i da se uvjerim u istinitost prethodno navedenih tvrdnji. Naime probala sam s gomilom tableta i pripravaka narodne medicine, ali bezuspješno.
Molila bih Vas ako biste me mogli uputiti kako da nabavim gljivu i kome se mogu obratiti?
Unaprijed zahvaljujem na svakoj informaciji
Nedjeljka Mandarić

nana /28.04.2010

Opis Tibetanske gljive je zuzetan.Kao  predhodni komentar, i mene zanima kako i gde je mogu nabaviti, bila bi mi hitni potrebna.

Pozdrav

admin /30.04.2010

@nana

Trenutno nazalost nismo u posedu tibetanske gljive, ali ako neko od čitalaca može da pomogne, neka se javi i mi ćemo proslediti kontakt zainteresovanim posetiocima ovog sajta.

Kesegi Attila /02.06.2010

Pozdrav
Ja imam kefir skoro 3 godine i pijem redovno , pa me zanima dali potrebno
praviti kure od 20 dana pa 10 dana kako ste naveli u tekstu. Ja iskreno
nisam pravio te kure pa me zanima dali je to potrebno ? I dali ima stetne
posledice posto nisam pravio zastoje vec redovno pijem svaki dan ?
Inace ako nekog zanima ja mogu dati Kefir i zato netrazim nista vec bice
mi zadovoljstvo dati ili pomoci nekom.
S Postovanjem

admin /02.06.2010 …

@ Kesegi Attila

Zahvaljujemo vam se u ime svih onih koji bi želeli da dobiju tibetansku
gljivu. Bili smo slobodni da ostavimo vašu email adresu
(kesegiatila@gmail.com) tako da čitaoci koji su zainteresovani mogu da
vas kontaktiraju u vezi gljive.

Što se tiče kure od 20 dana pa 10 dana pauze, to je bila preporuka osobe od koje smo mi lično dobili našu prvu tibetansku gljivu. Teško da neko može da da kompetentan odgovor na pitanje koji je najbolji način da se konzumira kefir ove gljive. Ne verujemo da se javljaju bilo kakve negativne posledice od redovnog konzumiranja istog, ili barem za takve nismo čuli. Čini nam se da je osnovno merilo je kako se čovek oseća i da li mu ovaj napitak prija.

Puno pozdrava!

Sandra /26.06.2010 …

Tibetansku gljivu sam dobila prije 2 dana od prijateljice koja je popila prvu turu kefira. Ukus je odlican i imam namjeru da ga pijem stalno, a isto tako da dijelim onima koji su zainteresovani.
Znamo da je dinamika razmnozavanja 17 dana, ali ne i to na koji nacin se moze transportovati nekom ko ne zivi u gradu u kome mi boravimo. Ukoliko neko zna uslove transporta, molim da napise.

Srdacan pozdrav.

Ljubinka/27.06.2010 …

Danas sam dobila gljivu,obzirom da nisam imala domaće mlijeko ostavila sam ih da se održe u kupovnom, interesuje me dali im vrijednost ostati ista? I koliko se smije davati djeci?

Noni2/27.06.2010 …

@Ljubinka

Nema problema što se tiče vrste mleka, kupovno je takođe u redu.

Dusan Vuckovic /06.07.2010 …

Poštovani, pre par sati sam dobio već korišćenu gljivu, procedio je i prelio mlekom. Sve sam uradio po “protokolu”, s tim što sam tek sada, čitajući ovaj sajt, uvideo da sam napravio grešku! Pošto sam procedio gljivu, metalnom kašikom sam je prebacio u plastičnu teglu. Da li sam napravio neispravljivu glupost. Molim Vas, odgovorite mi.
Pozdrav, Dušan

Gligor /20.07.2010 …

Koliko mi je poznato gljiva se moze zalediti i odlediti bez ikakvih posledica. Znam da su jedni moji prijatelji to uradili sa svojom kada su otisli na letovanje.
Mozda bi se tako mogao omoguciti transport.

Lana /08.08.2010 …

piti kefir 20 dana a 10 dana pauze, interesuje me sta raditi sa gljivom tih deset dana, kako je ocuvati ( a da ne moram da je zamrzavam,jer sam je vec jedanput zamrzavala)

Marko /14.08.2010 …

@ Kesegi Attila

Poštovani Attila, s obzirom da ste ovde osoba sa najdužim stažom korišćenja kefira, bilo bi interesantno pročitati vaša iskustva, tj. zapažanja o koristima svakodnevne upotrebe kefira. Da li ste eksperimentisali sa nekuvanim mlekom, ili možda sa kozjim ili ovčijim?

Srdačan pozdrav!

nataša ormamović /22.08.2010 …

Tek sam počela piti gljivu čisto iz prevencije ali me zanima da li je mogu piti ujutro, jer prijateljica mi kaže da je ona koristila ujutro i da je cijeli dan bila puna energije. Ako ne, voljela bi da mi obljasnite zašto se pije isključivo naveče.

Pozdrav

Milan /25.08.2010 …

Da li ovde ima Beogradjana koji imaju Tibetansku gljivu? Voleo bih da je nabavim. Ako ima neka piose na sledeci mail: noname986@yahoo.com

sava/08.09.2010 …

ja je pijem 3 meseca bez pauze.rezultat je odlican.ne boli me vise rame(idem u teretanu),stomak skinuo,crevna flora odlicna,metabolizam extra.

hadzic buric dana/02.10.2010 …

Bila sam na odmoru a negdje sam procitala da se tegla stavi u frizider i tako sam i uradila Kad sam se vratila nastavila sam postupak i nisam primjetila nista neobicno Cini mi se sve u redu Dali je mogu nastaviti piti odnosno imam povisen secer pa da li je u redu da i nastavim konzumirati kefir
Hvala

boris/07.10.2010 …

i ja sam cuo da moze u frizideru. kada je u frizu onda se sporije razmnozava i sporije pravi kefir. racunam da je i na tibetu kudikamo zima :) mozda ne smeta mnogo sto je u frizideru?

ksenija/13.10.2010 …

da li je milaniz beograda nabavio gljivu Ako jeste molila bih da stupimo u kontakt jer sam bas zainteresovana da je i ja nabavim

Gordana/18.10.2010 …

Koristim kefir od te gljivice vec tri meseca.
Pravim pauze od po 10 dana, nakon 20 dana koriscenja.
Imala sam jedino problem sa zeludcem i uzasnom kiselinom
koja mi je bukvalno kada spavam dolazila do usta i gusila me.
Sad vise nemam tih problema i osecam se super, a kefir mi prija,
obozavam ga. Kada je vise kiseo, malo ga razblazim sa mlekom.

U upustvu koje sam uz gljivicu dobila je pisalo da se najvise godinu
dana kefir koristi i da je tada organizam potpuno zdrav!

Bojan/27.10.2010 …

Pijem kefir od tibetanske gljive,za 17 dana mogu opet dati nekom,pa ko zeli iz Nisa moze je dobiti,nek ostavi mail,nemam reci za gljivu,rezultati pokazuju svoje…

Dragana/03.11.2010 …

Molim Vas da mi date neku informaciju ako imate o *bisernim suzama*.
Rekli su mi da je to vrsta gljive koja se razmnozava kao kvasac, tj. pomocu secera.
Moja majka je dobila jednu kasiku tih takozvanih gljiva *providne zelatinaste, mirisa kao kvasac*, da bi svake nedelje one nako umnozile svoj broj da se jedan deo odstranjuje.
Posto moja majka boluje od Ad karcinoma a te gljive poseduju sigurno vitamin B za koji sam cula da se ne treba konzumirati ako je kancinorm u pitanju molim Vas da mi date bliza objasnjena.
unapred hvala i pozdrav od Dragane

jasmina/04.11.2010 …

Gde u Novom Sadu mogu kupiti Tibetansku gljivu.

Ivana/05.11.2010 …

Da li neko ima informaciju o tome kako i gde kupiti ili nabaviti Tibetansku gljivu u Beogradu?Unapred hvala, pozdrav Ivana.

jasmina jurakic/06.11.2010 …

Ja sam imala visoki kolesterol i pokusavala sam mnoge prirodne stvari da upotrebljavam …..puno sam aktivna ,ne jedem masnu hranu ,idem na aerobik i zivim zdravo ,posle svakoga pregleda krvi moj kolesterol je bio veci i veci …..dobila sam gljivu i pravila kefir koji je puno ukusan otisla sam na redovan pregled krvi i moji rezultati su me strasno iznenadili ….kolesterol je drasticno opao vratio se gotovo na normalno ….zato zelim da podijelim moje iskustvo sa drugim ljudima ….prema tomeako dodjete do gljive ne ignorisite ….upotrebljavajte nece te se pokajati…..Jasmina /Sydney /Australija…….

BIRGERMAJER LASLO/09.11.2010 …

STO SE TICE KORISTENJA KEFIRA, KORISTIM VEC OTPRILIKE 10 GOD. NIKAKVE PAUZE NE PRAVIM,JEDINO KAD OTPUTUJEM,KAD DODJEM KUCI JEDNOSTAVNO OPEREM KEFIR GLJIVU, ODVOJIM POTREBNU KOLICINU ZA SLEDECU KOLICINU KEFIRA NALIJEM MLEKO I SUTRADAN KORISTIM NORMALNO .

Katarina/26.11.2010 …

@Dragana, Dragana, da li se te *biserne suze* prave sa vodom secerom i nekim suvim vocem? ako je tako poprilicno je sigurno da su u pitanju tzv. japanski kristali tj. vodeni kefir. Koliko je meni poznato ne postoji razlog zasto vasa majka ne bi mogla da pije tu tecnost, ali ako malo pretrazite net verovatno cete naci sigurniji odgovor od mene.

Pedja Jankovic/05.12.2010 …

Komentar u vezi poruke:  Pijem kefir od tibetanske gljive,za 17 dana mogu opet dati nekom,pa ko zeli iz Nisa moze je dobiti,nek ostavi mail,nemam reci za gljivu,rezultati pokazuju svoje…

Pozdrav ,

ja sam iz Leskovca Bicu vam zahvalan ako imate mogucnost da mi odvojite komad tibetanske gljive.

kiki/10.12.2010 …

Mene samo zanima mogu li taj kefir piti djeca i ako mogu od koje uzrasne dobi?

Zoka/12.12.2010 …

Ako neko zeli gljivu neka ostavi mail, Banjaluka.

Aleksandar/13.12.2010 …

Ja sam iz Nisa,imam Tibetansku Gljivu,za sada imam jednu porciju gljive,mozda malo vise…za jedno 5 do 7 dana,imacu 2 cele porcije,ako je iko zainteresovan mogu mu pokloniti delic gljive…
Kontaktirajte me na e-mail sa naslovom poruke (Tibetanska Gljiva)
E-mail: bulevarac_83@hotmail.com

Mirjana/13.12.2010 …

Moj suprug boluje od ulceralnog kolitisa.Zabranjeno mu je da konzumira mleko i mlecne proizvode.Zanima me dali se ovaj kefir od tibetanske mlecne gljive moze pripremati u sojinom mleku. unapred se zahvaljujem na odgovoru.

Jasna/18.12.2010 …

Koristila sam kefir gljivu ali je vise nemam.Molim za informaciju gde se moze nabaviti u Beogradu.
Unapred zahvalna, pozdrav Jasna

Jasna/18.12.2010 …

Pozdrav,
Molim za pomoc kako nabaviti kefir gljivu, zivim u Beogradu.
Kontakt na e-mail jasnad@sbb.rs
Unapred hvala i srdacan pozdrav!

Srboljub Petrović/23.12.2010 …

Molim za informaciju gde se u Beogradu može kupiti ili dobiti kefir gljiva. Unapred zahvalan

Lidija/06.01.2011 …

Dok sam pripremala gljivu mahinalno sam je odlozila u metalnu dzezvu…Posle par sekundi sam shvatila sta sam uradila,i brzo je izvadila…Da li moram sve da bacim,ili???

Tanja/12.01.2011 …

Pozdrav svima. Ako postoji bilo ko iz Beograda ko mi moze pomoci da nabavim gljivu posaljite mi poruku na tanjazlat@yahoo.com.  Hvala.

cikic daliborka (dacacikic@gmail.com)/13.01.2011 …

MENI TREBA TIBETANSKA GLJIVA HVALA

rajko vrucinic (rljvrucinic@teol.net) /14.01.2011

treba mi gljiva,zahvaljujem.

milena/18.01.2011

gljiva je super

Jelena/24.01.2011

Da li neko zna, od koliko godina bi smela deca da piju ovu lekovitu gljivu?

Marina/26.01.2011

Ukoliko neko ima Tibetansku gljivu i voljan je da je podeli, a pritom zivi u Beogradu, bila bih veoma zahvala kada mi me kontaktirao na: marinche82@yahoo.com.

Jelena/08.02.2011

Zdravo! Moze li mi neko reci da li mleko mora biti na sobnoj temperaturi pre nego sto se sipa preko gljive?

Nena/09.02.2011

Od pre 3 dana pijem ovaj kefir,vrlo lako se sprema i cini mi se da se vec uvecala.Nemam nekih vecih zdravstvenih problema ali ga pijem za opste zdravlje,cim budem videla neke rezultate javicu se da to podelim sa vama.Za koji dan cu imati i da je delim pa ako je neko zainteresovan neka se javi zivim u Subotici nevenabojics@yahoo.com Moj odgovor za Jelenu ja mleko iz frizidera sipam na gljivu.Pozdrav za sve.

Nikola/10.02.2011

Ako je neko voljan da podeli, ja sam voljan da primim kefir gljivu.
Zivim u Novoj Pazovi, ali nije problem ni ako ste iz Beograda.
nb.harakey@hotmail.com

Božo/26.02.2011

Kako se i da li se može nabaviti ta gljiva u USA. Molim informaciju na aktus1403@gmail.com Hvala

Jelena/28.02.2011

@Nena : Hvala na infu, sa kasnjenjem, i ja tako radim, nego sam htela da proverim… Pozdrav!

Marina/03.03.2011

Zahvaljujući gospođi Zorici koja je velikodušno podelila Tibetansku gljivu sa mnom, sada imam i da podelim najmanje dvoma. :) Prema tome, ako ima zainteresovanih, mogu mi se javiti na mejl: marinche82@yahoo.com.

Nena/03.03.2011

Kao sto sam obecala evo javljam se posle skoro mesec dana,ja kefir i dalje pijem jer mi jako prija, pauzu nisam pravila a zasad i ne mislim.Posto nemam vecih zdravstvenih problema mogu da primetim da se jednostavno svezija budim i u toku dana se osecam odmornijom nego ranije.Za ova tri meseca gljivu sam tri puta podelila jer mi se dosta brzo uvecavala,zato ako nekome treba a zivi u okolini Subotice neka se javi.Ko je u mogucnosti neka pije kefir jer zaista prija!Pozdrav za sve.

Dragana/06.03.2011

Treba mi Tibetanska gljiva,dugo je vec trazim.Molim Vas ko je ima? Javi te mi na: newmoon.kocovski@gmail.com
Hvala unapred! :D

nada/07.03.2011

Pila sam kefir jos pre 30g,svi moji na poslu su ga koristili jer smo medjusobno delili.Volela bih opet da je nabavim,u Beogradu zivim,ko ima neka mi javi.Pozdrav,tel.064 234 45 89

sunny/10.03.2011

Dok sam trazila neke informacije o toj gljivi vidjela sam da je neki covjek prodaje na limundu! za neke sitne pare, cini mi se. Ja je pijem vec par mjeseci, piju i moja djeca (10 i 7 godina) i pise da mogu i trudnice i dojilje,pa nadam se da je ok i za djecu. doduse, mene uzasno nadima i nije mi bas prijatno u stomaku a svuda kazu kako je odlicna za probavu.

sneza/10.03.2011

ako je nekom iz Beograda potreban kefir neka mi se javi na e mail bsnezab@yahoo.com i posalje broj telefona. meni se umnozio toliko da mogu da podelim sa nekim.

laki/14.03.2011

imam curicu koja ima problema sa besikom i bubrezima ,ima tri godine i neznam smijem li se usuditi da joj dam da pije kefir .ako je nekom malom djetetu pomoglo javite

nena/16.03.2011

laki,mislim da mozes da joj dajes jer sam na nekim sajtovima citala da su roditelji davali deci da piju jer kazu da je kefir u rangu sa majcijim mlekom,stetiti sigurno nece samo moze da joj pomogne,zato nabavite gljivice i samo napred.puno srece!

laki/16.03.2011

hvala neno

Benjamin Sverige/17.03.2011

zdravo sim dobrim ljudina i koji veruju u sve ovo mam tibetnsku gljivu i naravno da zelim da dam omom ljudima koima j ti potrebno,Zivim u severno Svedskoj pecurka ´je cudo peni je pomogla mgogo dobra za spavanje i i druge stvari
vazovite me ako zelite tu gjlvi dobicete jexs dzbaba od mene,ali gljiva se negujee kao malo dete tako da  znate
pozdrav svim postenim i casnim ljudima
moj telefon je 0733608826,nadjite pozivni za Sverigee i izbacite prvu cifru sa mog bjoa telefona  to jst nula

Lana/20.03.2011

Zanima me kakve su posledice ako komadic gljive slucajno pojedete? Ako neko zna odgovor molila bih da mi odgovori.

nena/20.03.2011

Lana to bih u ja volela znati,pijem kefir skoro dva meseca nije mi se desilo da progutam komadic ali nije na odmet imati tu informaciju,zato i ja cekam odgovor ako je neko imao takvo iskustvo.

nena/21.03.2011

E Lana upravo sam procitala na jednom hrvatskom sajtu da nije problem i ako se proguta gljiva jer je jedna zena rekla da je njena majka mislila da treba sve da se pojede i popije nije cedila kefir nego sve zajedno pojela i nije joj se nista desilo.Tako da ako se pojede mali deo ne treba se bojati jer ako njoj nije bilo nista od tolike kolicine gljive onda nema straha za posledice.Inace kako ti prija kefir?

Lana/22.03.2011.

Hvala Neno puno na trazenom odgovoru. U medjuvremenu sam i ja pogledala na jednom stranom sajtu i pronasla isti odgovor da se, cak stavise, moze pojesti svaki dan 1 gr gljive.Kefir pejemo (ja i moja cijela porodica) svaku noc po jednu casu,..ukus predivan,miris blag.U vrijeme moje mladosti uvijek sam kupovala kefir jer sam ga obozavala. I nedavno sam dobila Tibetansku gljivu i nastojacu dok sam ziva da je uzgajam i dijelim ko god bude htio da je ima, jer korist od nje je neprocjenjiva.Veliki pozdrav Neno iz Kanade.

nena/23.03.2011

Lana nism mislila da si tako daleko,u potpunosti se slazem sa tobom sto se tice kefira i ja ga obozavam.I ja ga naravno delim prijateljima kad god mi se razmnozi i svi su odusevljeni,oni su meni zahvalni sto sam im dala a i ja sam zhvalna jednoj predivnoj zeni od koje sam dobila mada tada jos nista nisam znala o ovoj gljivi.Tebi i tvojoj porodici veliki pozdrav sa Palica.

dejan/23.03.2011

Interesuje me gde mogu naci,kupiti ovu cudnu gljivicu?
Kao mali smo je imali i pili takvo mleko.
pozdrav iz Vrnjacke Banje!!!

nena/24.03.2011

Dejane skokni do Palica i dobijas gljivu naravno na poklon jer se jezim kad cujem da neko gljive prodaje za 400-500 dinara.Uzas,imali lepseg osecaja ovakvu stvar pokloniti nekom znajuci koliko ce mu znaciti cim popije prvu solju kefira.Ja sam do sad podelila desetak gljiva i svi ti ljudi su odusevljeni kefirom i sad i on naravno dele dalje.Pozdrav za sve!

slavica/01.04.2011

Ja sam zainteresovana za Tibetansku gljivu ali nigde ne mogu da je nadjem . Zivim u Nisu . Ako neko hoce da podeli ili proda neka se javi na slavica.petlja@hotmail.com Pozdrav svima !

ivica zekic/09.04.2011

AKO JE NEKO VOLJAN DA MI DA KOMAD GLJIVE A DA JE IZ NISA I OKOLINE NEKA MISE JEVI NA PP

acilim/11.04.2011

Volela bi da imam ovu gljivu i da pokusam da se resim triglecirida i ostalih masnoca.Molila bi sve ljude dobre volje da je podele samnom,pozdrav svima.

nena/12.04.2011

acilim – odakle si posto ja imam da ti dam ali kako da stupimo u kontakt,ja sam iz Subotice a ti?

amilica/12.04.2011

zivim u njemackoj (kempten) da li neko ima u blizini ko ima tu gljivicu da je zeli podjeliti????? bila bih zahvalna

Aleksandra/13.04.2011

Zdravo svima..
Potrebna mi je pomoc, odnosno odgovor na sledece pitanje–
Da li sme da se koristi ova gljiva, ako se koriste lekovi za secer i za srce?
Da li neko zna jel postoje neke nus pojave?
Hvala!

gordana/15.04.2011

Operisana sam od adenoskvamoznog karcinoma,pa bih bila zahvalna ako bi neko mogao da mi kaze da li ima pozitivnih iskustava nakon upotrebe ove gljive? Da li neko ima saznanja da su se nekome povukle metastaze? Ili da nije doslo do pojave istih,a koristio je gljivu? I sta je sa tim vitaminom B,da li oboljeli od karcinoma uopste smiju da je koriste? Dobicu gljivu za koji dan,a ne znam da li smijem da je koristim. Pozdrav svima.

Kristina/17.04.2011

Ja imam problema sa bubrezima.Zanima me gdje mogu naci tu gljivu? Pozdrav

nena/17.04.2011

Gordana prelistaj malo sajtove o ovoj gljivi pa ces sigurno naci odgovore na svoja pitanja jer tamo pisu ljudi svoja iskustva i to je najbolji nacin da se informises sa iskusvima ljudi koji su sa slicnim problemom kao ti.Zelim ti puno puno srece.

marija/19.04.2011

danas sam dobila tibetansku gljivu i jedva cekam vecer da popijem prvi kefir. cula sam da je gljiva i vise nego savrsena… navodno cak pomaza i kod skidanja viska kilograma. ima li ko iskustva s time??? hvala i pozdrav

nena/19.04.2011

Marija kefir je super i ja obozavam da ga pijem a koristim ga skoro tri meseca redovno uglavnom po 2.5-3 dcl dnevno,moram da te razocaram sto se tice kilograma mislim da nisam nista smrsala (nazalost) ali nema veze zato se odlicno osecam.Mozda je tvoj metabolizam takav pa mozda i smrsas,jer sam i ja isto cula da su neki smrsali,samo budi uporna i bices sigurno zadovoljna.Javi se opet da ostavis svoje utiske,veliki pozdrav.

marija/22.04.2011

Veliki pozdrav i vama Nena!!! Evo danas je 3 dan kako uzimam kefir tibetanske gljive!!! Nisam bas neki ljubitelj mljecnih proizvoda ali mogu reci da mi taj kefir bas odgovara!! Imam osjecaj ko da se bolje osjecam. Nemam nikakvih ozbiljnih problema ali sam odlucila uzimati cisto radi zdravlja… Vidim dobre komentare oa reko ajd da probam :))

kaja/26.04.2011

POKLANJAM TIBETANSKU GLJIVU/NOVI SAD/

lorant/02.05.2011

zainteresovan sam za tibetansku gljivu i za kombuchu ako neko moze da mi pomogne , zivim u vojvodini ! tloki@w802.net

nena/02.05.2011

lorant ja mogu da ti poklonim gljive za kefir ja zivim na Palicu.Odakle si ti?pozdrav

milicica/09.05.2011

Prijatno sam iznenadjena da je toliko ljudi zainteresovano za kefir, pice koje mi se oduvek dopadalo. Secam se da je moja majka, kad sam bila dete, pravila kefir necim nalik kuvanom pirincu i da je bilo dobro. U vise navrata sam nabavljala gljivu, pravila kefir i nazalost, gubila gljive. Posle vise godina traganja ponovo sam nabavila gljive i eto ponovnog uzivanja u konzumiranju kefira. najsrdacnije ga preporucujem svima! PRIJATAN ZA PICE, UKUSAN, KORISTAN.

Danka/11.05.2011

Pijem gljivu godinu dana.Inače mi je pre upotrebe gljive metaboliyam bio slab.Tkđ.Imam ciste na jetri,i mogu vam reći da ya ovu godinu dana otkako pijem kefir nisam osetila bol u predelu jetre,metabolizam mi je savršen,a virus sam zaboravila da postoji…Gljiva je pravo blago..Ako nekom trba vrlo rado ću mu proslediti jer imam tri…..

nena/12.05.2011

Milicice u potpunosti se slazem sa tobom i ja kefir pijem vec tri mesca i jako mi prija u pocetku sam visak gljiva delila ali sad vec nemam zainterosovanih da prave kefir pa sav visak stavljam u zamrzivac,neznam dali ce posle valjati.Svima kojima nudim mrzi da se bakcu sa tim a nisu ni svesni koliko gube.Zato i ja svima koji dodju na ovaj sajt i citajuga preporucujem da bar probaju.Veliki pozdrav za sve one koji prave kefir.

Nedeljko/14.05.2011

nabavio sam tib. gljivu prije dan, i mogu da je dijelim nakon 16 dana. BiH Sarajevo-Pale

DZEMO/15.05.2011

PIJEM DUZE VRIJEME MNOGO MI POMAZE IMAM DA DAM GLJIVU AKO NEKO ZELI dzemolav@hotmail.com BAR

predrag/16.05.2011

zivim u smederevu zelim da besplatno podelim tibetansku gljivu koja je vrlo dobra lekovita gljiva pijem kefir vec dugo vremena osecam se super ako neko hoce nek se javi na br tel 064 183 2239

neda/16.05.2011

interesuje me molim vas da li neko moze da mi da ili proda gljivu, ja zivim u beogradu i mojoj mami je jako potrebna!!!

Borketi/17.05.2011

Ja koristim pecurke redovno i voljan sam je podeliti sa drugima.
borketi@yahoo.com
Beograd

snezana,nis/17.05.2011

pijem gljivu dve nedelje,i mogu da kazem da se promene osecaju.naime cesto sam imala migrene po nekoliko dana a od kad pijem kefir nisam imala ni jednu.pijem ujutru i osecam se super.moj suprug je imao bolove u rukama koji su nestali posle nedelju dana.preporucujem preventivno jer ne moze da steti vec jaca imunitet.

nena/17.05.2011

neda-ja zivim u Subotici i imam gljive da ti dam,cerka mi zivi u Bg dolazi za vikend i vraca se u ponedeljak pa ako do tad ne nabavis mozemo da se cujemo pa da po njoj posaljem,javi mi se na nevenabojics@yahoo.com.

Tanja/18.05.2011

Gljiva mi se čini odličnom,i moraću da probam,ali imam i jedno pitanje,(ako neko može da mi odgovori).Gljiva se razmnožava,i nama ne treba toliko,ako je podelimo ok,a ako ne šta radimo sa onim što nam ne treba kad nesme biti u sudoperi i kanalizaciji?(Ovo sam pročitala na komentarima ispred)Unapred hvala na odgovoru!

nena/18.05.2011

Tanja -ja sam do sad podelila jedno 15ak gljiva mojim prijateljima ali vise nemam zainteresovanih pa mije zao da ih bacam u smece nego ih stavljam u zamrzivac,jer sam negde procitala da mogu da se zamrznu,ali posto ce verovatno tako da stoje jedno vreme pa cu nakraju sa zaljenjem da ih bacim nazalost u smece.

neda/20.05.2011

molim vas bilo ko u nisu ili beogradu ako ima gljivu neka se javi posto mi je hitno potrebna!!!! nedanikolic777@gmail.com

Shonethegreat/23.05.2011

Mislim…Sta reci za ovu gljivu?!Suvisne su reci!!!BOZANSTVENO!!!Savreseno!Fenomenalno!

Dragan podgorica/04.06.2011

Posto koristim kefir pola godine jako sam zadovoljan kome je potrebno mogu mu razmnoziti ipokloniti.

asima/06.06.2011

danas smo dobili gljivu,pa sam malo skepticna po pitanju tog cijedjenja gljive.sta ako se desi da sitni djelic gljive ipak prodje kroz cjedaljku i dospije u organizam?

Karlo Macuka/06.06.2011

Hvala svima u lancu informisacionog sistema za objavljivanje ovako dobronamerne preporuke. Ako neko ne veruje u Boga, neka bar pročita KINESKU FILOZOFIJU i shvati poruke prvog zemaljskog učitelja, Konfucija.

ANa/08.06.2011

Treba mi htno kefir GLJIVa, hvala unapred! ANA anakatanic80@gmail.com

Ljiljana/08.06.2011

Pre nedelju dana sam dobila gljivu,ukus kefira je odličan.Nadam se da će mi pomoći jer mi je oslabljen imunitet,imala sam helico bakteriju u želucu i visok holesterol. Ako neko ima slično iskustvo sa helco ba kterijom i da li kefir tu pomaže neka se javi ljiljanam55yahoo.com
Pozdrav!

Niki/11.06.2011

Ja koristim gljivu i mogu da je poklonim onome kome je potrebna. nikolinaerp@gmail.com Kragujevac

sneza/11.06.2011

ako nekom treba gljiva, mogu rado podeliti… bsnezab@yahoo.com neka se javi kome treba..pozdrav

Vesna/12.06.2011

Imam gljivu i za 17 dana cu je razmnoziti.Ako je nekome potrebna,rado cu je pokloniti,zivim u Loznici.Kefir je prijatnog ukusa,dopasce se svakome.

NENA/13.06.2011

snezo-odakle si ti meni bi trebala kefir gljiva koloko ti pijes kefir,kakva su tvoja iskustva?pozdrav za sve posetioce sajta.

indira/19.06.2011

interesuje me jeli stetno ako se slucajno popije delic gljive sta da se radi bojim se jeli stetno

nena/26.06.2011

indira-nije nista strasno ako si pojela malo gljive jer se i meni to isto desilo i nikakve promene nisam osetila, jedino sto sam se naduvala kao balon ha ha naravno salim se,nista to nije strasno,negde sam cak citala da neko cak i namerno jede po malo ali ja se ipak ne usudjujem da je jedem ali je zato pijem skoro vec pola godine i jako sam zadovoljna. veliki pozdrav

dana/27.06.2011

dali je moguce da ova gljiva ima takvu moc da lijecimolim da mi neko odgovori na danicaB2011@hotmail.com

dada/09.07.2011

imam tibetansku gljivu da poklonim. iz beograda sam i gljiva je odlicna

Dobrila/11.07.2011

Dali se sme gljiva baciti ako nemam kome da je pokloniti posle17dana?

Zdravko/24.07.2011

Ako neko prodaje ili daje kefir gljivu u Subotici nek mi se javi na email office@himtexcompany.com ili na mob 0641793183.Unapred hvala.

vahide/25.07.2011

Ja koristim gljivu mogu da poklonim kome je potrebno,ja redovno upotreblavam gljivu i cuvam ga kao bebu sa mlekom, mnogo sam zahavalna sad sam kao da imam 15 godina iako sam 49 godina,vahidepz@live.com

jovana/29.07.2011

ja sam jovana i vec drugi mesec pijem kefir inace imam deset godina ibronhijalnu astmu malo sam se ugojila i osecam se mnogo bolje

biljana/29.07.2011

da li smije da se koristi tibetanska gljiva, ukoliko osoba boluje od gastitisa i ima visak kisjeline u zelucu, zbog cega joj je receno da ne smije piti mlijeko, jer ono istu pojacava.
Ima li neko slicnih iskustava ili informaciju vise.

sonja/30.07.2011

moj suprug ima hepatocelularni karcinom jetre skoro je poceo da pije kefir ima li neko iskustvo s tim on ima samo 36 god.pomoc

Tatjana/03.08.2011

Zovem se Tanja, živim u Nišu i želea bih da imam tibetansku gljivu. Inače, prošle godine mi je dijagnostikovana multiples skleroza pa se svojski trudim da popravim i ojačam svoj imunitet da bih zaustavila ovu opaku bolest. Moj mob.063/1037007 Unapred hvala svima

Tatjana/07.08.2011

Poklanjam kefir gljivu javiti se na slavica.petlja@hotmail.com

Emilija/10.08.2011

Zivim u Beogradu i zainteresovana sam za kefir gljivu, zato molim one koji zive u Beogradu a zele da podele Kefir gljivu da mi se jave na mail adresu: zoja09@krstarica.com

dijana/15.08.2011

ako slucajno unesemo komadic tibrtanske mlecne gljive koje su posledice

nena/16.08.2011

dijana-nemas nikakvih posledica posto se gljiva razmnozava samo u mleku jer se hrani samo mlecnim secerom,zato baz brige.

Dijana/16.08.2011

Hvala neno,ja sam tek nekoliko dana počela da koristim.ali se osjećam kao da imam temp.a nemam e moguće da sam u fazi prehlade ili je to neka reakcija,metabolizam itd..

sladjanatrajkovic/18.08.2011

Zivim u Mladenovcu i zaiteresovana sam za kefir gljivu,zato molim one koji zele da podele gljivu da mi se jave.Unapred hvala tel 063/306276

Dejan/21.08.2011

Ja sam iz nisa,zelim da koristim tibetansku gljivu,ako ima neko da poklanja iz nisa i blize okoline moze me kontaktirati na 063/698962.unapred se zahvaljujem.

bojan/21.08.2011

Potrebna kefir gljiva. Krusevac. stevic80@gmail.com

kefir/22.08.2011

Zablude i istine o kefiru – kefir kristalima !

1.”kefir kristal” je MATRIX – spoj cca 10 gljivica i cca 10 bakterija
koji NE skode nasem organizmu.
2.Nekog kog cuvate u mleku – nije pametno tusirati (ispirati) vodom

3.Kefir napitak pomaze nam pre svega zato sto u organizam unosimo i mikroskopske cestice kefir kristala ( pod 1.pogledaj sta ih cini)

4.”sluzava tvar”koja se formira na kefir kristalu je KEFIRAN- polisaharid veoma dugog lanca koji naucnici japana, francuske…..
vec dugo proucavaju ( potrazi na internetu zasto)

5.sajt www.kefirsrbija.tk ima i komercijalne i edukativne namere :

A) zasto 70% stanovnika rusije, irana… ne pije mleko vec KEFIR

B) zasto verujemo da je MLEKO zdravo, a pri tome industrija nudi
mleko sa 1,6 – 0.8 — 0.5 pa cak i mleko bez masnoce, a pri
tome ne govori se o laktozi koju samo bebe mogu da svare….

C) kakva je razlika izmedju kefira starog 24, 36 i 48 casova

Za ove i ostale informacije javite se na kefirsrbija@hotmail.com
ili nas posetite na sajtu www.kefirsrbija.tk

Jovana/24.08.2011

Zivim u Kragujevcu i zainteresovana sam za kefir gljivu, ako neko ima i zeli da je pokloni ili zna gde mogu da je nabavim, neka pise na j.o.x.y_9_@live.com Unapred hvala.

Nikola/26.08.2011

Vec neko vreme pijem kefir i sada imam dosta viska koji mogu da podelim.
Nova Pazova. nb.harakey@hotmail.com

Tibor/26.08.2011

Pozdrav svima,ja sam iz Subotice i rado bih probao tibetanske gljivice pa ako je neko spreman da ga podeli moj e-mail je agressor@open.telekom.rs ili broj mobilnog 062/414-980…unapred hvala

Ivica/29.08.2011

Poklonicu Gljivicu ako je neko zainteresovan Budva Andrijevica. Javite se na ivicafatic@gmail.com

Dragan/30.08.2011

Hitno mi treba tibetanska gljiva (Tibicos probiotic)…. e-mail je draganlutkic@gmail.com, mobilni: 061/118-38-60 NOVI SAD … Ako neko može da mi se javi i da mi da gljivu bio bih zahvalan… Slobodno pustite SMS i stupićemo u kontakt! Živim u centru grada…. sve najbolje….

Merilin/01.09.2011

Molim vas da mi pomognete,zanima me gde mogu da nabavim kefir? Zivim u Novom Sadu,unapred zahvalna!!!

trajkovicsladjana@yahoo.com/08.09.2011

draga dado zelela bih da svama stupim u kontakt potreebna mi je gljiva unapred vam hvala tel 063 306 276 Sladjana

nikolina/10.09.2011

cao.evo citam sve ovo o gljivi i zanima me jel sme to piti u trudnoci….jel se smije davati deci…gde se moze nabaviti tibetanska gljiva?pozzzzz….

Игор/10.09.2011

Поклањам тибетанску (кефирну) гљиву. Живим у Крагујевцу, заинтересовани ми се могу јавити на мејл i-g-m@mail.ru

nebojsa/17.09.2011

Imam je i koristim tri godine u kozjem mleku….probao bi da je sto vise prosirim ali ljudi naprosto ne znaju njene blagodeti …

Slavko Ćelap/20.09.2011

Pogledajte fotografije na mom FB profilu, Slavko Celap. Danas je, posle kise, pojavila gomila zelatinske mase, mislio sam da je padao grad, dok sam spavao. Ocito da se radi o jednoj od pod vrsta Tibetanske gljive.

edna/25.09.2011

Sta se moze desiti ako se slucajno proguta dio gljive? Moja mama je progutala, pa koje su posljedice i sta da se radi u tom slucaju? Nema nikakvih indikacija, osim glavobolje, koja je uoobicajna. Molim vas odgovorite sto prijee !

nena/26.09.2011

edna-gore u komentarima sam vec nekom pisala da se nece nista desiti ako se proguta deo gljive jer se ona samo u mleku razmnozava,jer se hrani secerom iz mleka,zato bez brige.pozdrav

Bane/01.10.2011

Ko želi TIBETANSKU GLJIVU imam za petoro ljudi,tj.imam pet doza za poklon.Hitno!!!Molim da mi se obratite na mejl mramor@sezampro.rs ili na telefon 061/6795538.Nakzim se u okolini Smederevske Palanke.Bane

brana/02.10.2011

zanimame sta se desava ako gljiva dospe u sudoperu i odvod,i da li sme da se pupne rukom?

slobodan/03.10.2011

VEC 2 MJESECA IMAM GLJIVU,CUDO PRIRODE.KOLIKO JE EFIKASNA PROVJERAVAMO
U SVAKOM SLUCAJU JOGURT JE VEOMA PITAK, AKO MALO DUZE OSTANE TOJEST TURA OD PREDHODNE NOCI MALO VISE KISI REZE A AKO SE ISTO VECE KORISTI
ONDA JE NAPITAK BLAG I VEMA UKUSAN TO ZNACI DA MOZE DA SE NAPRAVI PO ZELJI.VISE MLIJEKA BLAZI, MANJE LJUCI, SVE JE U VREMENU ILI KOLICINI GLJIVE,ALI TO SE BRZO NAUCI.. ZIVIM U BLIZINI PODGORICE I AKO JE KOME POTREBNA NEK SE JAVI,TOKOM RAZMNOZAVANJA DELICEMO. NA TELEFON,069510317
POZDRAV SVIMA IZ PODGORICE OD SLOBODANA.

Sandra Petrovic/07.10.2011

Zovem se Sandra i zivim u Beogradu, imam Tibetansku gljivu.Ukoliko zelite da preuzmete, slobodno mi se obratite na 064 144 75 92. Cena je 200 dinara. Puno vas sve pozdravljam i zelim svakog dobra.

Marija/09.10.2011

Zdravo, zivim u Mladenovcu, 50 km od Beograda. Ako neko zeli tibetansku gljivu, poklanjam, neka mi se javi na mail chiksxxx@gmail.com.

JELENA/10.10.2011

POTREBNA MI JE GLJIVA..AKO NEKO IMA DA MI ODVOJI KOMADIC BILA BI VEOMA ZAHVALNA..HVALA UNAPRED..

Dragan/16.02.2012

sta se moze desiti ako se slucajno popije komadic pecurke??

Cilka Vujanovic/26.02.2012

imacu tibetansku gljivu za par dana ako nekom treba neka mi se javi na mail adresu cilkav@ikomline.net

CICA/16.03.2012

Zovem se Cica i zivim u Mladenovcu, varosici 50 km od Beograda, i gajim tibetansku gljivu. Ukoliko je i vi zelite, pozovite me na broj 011-8220-255. Puno pozdrava !!!

Dany/28.03.2012

Pozdrav svima,zanima me da li postoji mogucnost da dodjem do ovde magicne gljive na bilo koji nacin s obzirom da zivim u K.Mirovici.Ako neko od vas moze da mi izadje u susret nek mi ostavi mejl adresu,unapred zahvalna svim ljudima dobre volje.

Desanka/21. 08.2012

poklanjam tibetansku gljivu.Desanka 065/2322 694

Nina/14.10.2012

upravo sam sjedila, sa osobama koje koriste gljivu i nemogu da vjerujem da je toliko zdrava. prvi put sam cula za to donijela sam gljivicu da se uvjerim na svojoj.. a citam komentare i mislim i vjerujem da je zdrava.. pozdrav svima :)

ivana/22.02.2013

gljiva je super ja sam je dobila kada me je bolelo grlo do ludila znaci nisam mogla da gutam nakon treceg dana koriscenja grlo i sve upale su nestale da li je to bilo na psihickoj bazi ili od gljive neznam ,ali sam srecna sto uopste postoji takva gljiva koja leci….


Ime

Email: (neće biti objavljen)

Web sajt (opciono)

Komentar

Ovaj tekst nije namenjen dijagnostifikovanju, lečenju ili prevenciji bilo koje bolesti. Uvek se konsultujte sa svojim lekarom pre nego što se odlučite za neki od suplemenata ili dodataka u ishrani.